Ce este/înseamnă un broker financiar-bancar?

Brokerul financiar, sau așa cum mai este numit în lumea bancară – broker de credite, este un specialist în domeniul financiar-bancar și/sau non-bancar, care oferă servicii GRATUITE de brokeraj bancar*.

Brokerul de credite bancare reprezintă, pe scurt, expertul financiar care îți oferă în mod gratuit, cele mai bune soluții de finanțare, personalizate, concepute astfel încât să îți satisfacă nevoile financiare, dar care să nu depășească statutul tău economic.

Brokerul financiar intermediază procesul de creditare dintre tine și instituțiile bancare și non-bancare din portofoliul companiei de intermedieri credite unde brokerul este angajat sau deține o franciză. Fiecare companie de brokeraj bancar este în parteneriat cu un număr mai mic sau mai mare de bănci sau IFN-uri din România.

Brokerul de credite NU percepe comision de la clienți. Așadar, serviciile pe care brokerul financiar ți le oferă sunt gratuite, pentru că brokerul de credite este plătit de instituțiile bancare și non-bancare pentru intermedierea fiecărui împrumut. Pentru fiecare dosar de creditare aprobat și pentru fiecare client adus băncilor, brokerul financiar primește la sfârșit de lună un comision de la bănci și/sau IFN-uri.

Brokerul de credite reprezintă siguranța financiară a viitorului tău. Tocmai pentru că domeniul financiar bancar și/sau non-bancar este foarte puțin cunoscut de publicul larg, iar instituțiile bancare și non-bancare schimbă periodic structurile și caracteristicile fiecărui tip de credit, brokerul, fiind un expert în domeniu și mereu la curent cu noutățile, îți va oferi cele mai bune soluții pentru TINE. Brokerul de credite este precum o umbrelă pentru vremea rea. Umbrela te apără de ploaie și de eventualele răceli. Brokerul de credite îți obține produse bancare personalizate și te apără de eventualele neplăceri care ar putea să apară pe viitor. Brokerul este scutul tău împotriva unui viitor financiar incert.

Când vrei să contractezi un credit, brokerul financiar se asigură că alegi și obții cea mai bună soluție de finanțare pentru tine. Ba mai mult decât atât, se asigură că vei putea achita creditul fără ca nivelul tău de trai să aibă de suferit. Așadar, brokerul de credite îți obține banii de care ai nevoie și ia toate măsurile pentru ca tu să îi înapoiezi în timp util, conform contractului de creditare, dar fără să faci rabat de la calitatea propriei tale vieți.

Ce servicii oferă un broker financiar?

Brokerul de credite oferă servicii de brokeraj bancar, iată care sunt acestea:

1. Îți expune toate ofertele de creditare existente în acel moment pe piața bancară și/sau non-bancară din România și o face pe înțelesul tău, fără să te încurce cu termeni bancari greoi.
2. Îți face un scoring preliminar. Scoringul preliminar reprezintă o formulă matematică, pe baza căruia tu obții un anumit punctaj conform statutului tău economic, profesional și familial. Pe baza acestui punctaj, programul care realizează scoringul îți dezvăluie ce tip de credit poți obține, care este suma de bani pe care o poți contracta, și care sunt băncile și IFN*-urile care te pot finanța.
3. Te informează. Brokerul financiar îți spune care este cea mai bună soluție de creditare pentru tine și care sunt eventualele riscuri, dacă acestea există, la care te expui. Nu există clauze secrete sau informații nedezvăluite. Tu afli întotdeauna adevărul.
4. Îți întocmește dosarul de creditare. Nu mai pierzi timpul, nu mai stai la cozi interminabile la bancă, nu te mai stresezi din cauza dosarului de creditare. Brokerul îl pune la punct pentru tine, astfel încât acesta să fie aprobat și tu să-ți primești banii.
5. Îți depune dosarul de creditare la banca aleasă. Exact, nici măcar acum tu nu mai trebuie să te stresezi. Brokerul depune dosarul și tot el te informează despre evoluția procesului de creditare.
6. Negociază pentru tine termenii contractului de creditare. Brokerul financiar poate să obțină, în funcție de fiecare instituție bancară și/sau non-bancară în parte, o dobândă mai mică, micșorarea comisioanelor și chiar eliminarea în întregime a taxelor.
7. Îți urmărește constant dosarul de creditare. Brokerul de credite se interesează pentru tine de modul în care se desfășoară procesul de creditare și pistonează lucrurile astfel încât tu să îți primești banii în cel mai scurt timp.
8. Te însoțește la bancă atunci când se semnează contractul de creditare. Nici măcar în ultima clipă brokerul de credite nu te lasă singur. Te însoțește și se asigură că tu primești exact ce ai cerut, conform condițiilor de creditare stabilite inițial.
9. Refinanțare. Dacă ai apelat la un broker financiar și acesta ți-a obținut creditul dorit, atunci înseamnă că ești în baza de date a brokerului respectiv. Rămâi clientul lui. Când apar oferte noi și avantajoase, brokerul de credite bancare te contactează pentru a-ți prezenta noutățile. Printre aceste noutăți se află, de obicei, soluții de refinanțare care ți-ar putea ușura creditul deja contractat.
10. Totul este gratuit. Toate aceste servicii NU îți scot niciun ban din buzunar! Contractarea unui credit prin intermediul unui broker financiar NU TE COSTĂ NIMIC. Comision 0% pentru tine!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s